HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

136

Art BLOKK 2011.05.18. 22:04

Életkép-jeleneteket idéznek Sebastian Weissenbacher munkái, melyeken – a moralizáló zsánerfestészetre egyébként jellemző – tipizált, egy-egy jellemző tulajdonságot vagy magatartásformát képviselő alakokként a tárgyi világ közhelyes, banális (játék)figurái vannak realisztikusan megfestve. A többnyire műanyagból készült, a nézőben kedves emlékeket ébresztő szereplőket azonban Weissenbacher olyan „szituációkba” helyezi el, melyek explicit tartalma épp ellentéte az első pillantásra ártalmatlannak, ártatlannak tűnő alakoknak. Az osztrák művész így egyfelől (a giccs mechanizmusát vizsgálva, annak sajátos kritikai poézisét is megteremtve) a vizuális közhelyek, trivialitások „leleplezésére” törekszik, ugyanakkor a mesterséges környezet abszurd, groteszk és torz vonásainak felmutatásával, álszent figuráival életműve a moralizáló zsánerfestészet hagyományait „eleveníti fel”, azon belül pedig – a művész humoros hangneme folytán – annak szatirikus, ironikus vonulatát.

Kép adatai:
Sebastian Weissenbacher: A túlkapás avagy minap a kertészetben - olaj, akril, vászon; 40x50cm - 2008

Címkék: zsáner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr282915189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása