HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

146

Art BLOKK 2011.06.01. 22:15

A kép alapvetően egy kétdimenziós, tehát sík felület, melyen ugyanakkor a kép kivágatával, nézőpontjának megválasztásával, de alapvetően a perspektivikus szerkesztés illetve, ebből következően, az ábrázolt dolgok közötti szabályos léptékváltások segítségével, felkelthető egy – a valóságos látás által tapasztalt, ahhoz hasonló – hármadik dimenzió illúziója, így mélységet kap. Ekkor a mű inkább tekinthető egyfajta „ablaknak”, melyet az alkotó nyit meg, mintha feltárná az általa teremtett világ egy szeletét. Felületként tekintve a képre azonban (elhagyva a „harmadik dimenziót”), a figurális, absztrahált vagy geometrikus elemekből kialakított, az adott mű sajátos vizuális nyelvezetével kifejezett motívumrendszer, illetve az elemek egymáshoz való viszonya illúzióteremtés nélkül kerül hangsúlyosan előtérbe. Ezek viszont, akár egy síkban vannak komponálva, akár több különböző rétegből (anyagból) felépülő műről van szó, szintén megteremtenek egyfajta „mélységet” vagy másik dimenziót, melyek minden mű esetében sajátosak.

Kép adatai:
Csiszér Zsuzsi: Mother curtain /Anya-függöny, 2009 olaj, vászon, 90x80cm

Címkék: képelemzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr652950163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása