HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

31

Art BLOKK 2010.12.17. 16:15

Sebastian Weissenbacher, osztrák művész alkotásai éles szemmel és még élesebb „nyelvvel” – ecsettel – analizálja korunk vizuális toposzait és azok mechanizmusát. Munkáinak szándékolt giccsessége is a képi közhelynek, mesterkéltségének és trivialitásának ironikus kritikája. „Szép képein” legtöbbször ezt kínos pontossággal megfestett műanyag játékfigurák beállításain keresztül teszi, melyek bájukkal és egészséges humorukkal is vizuális kultúránk groteszk és abszurd elemeire hívják fel a figyelmet.

 

 

 

 


Kép adatai: Seabastian Weissenbacher - Egy pillanat!/Einen moment, bitte!
                                                            olaj, vászon
                                                            80x80cm
                                                            2004

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr982522196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása