HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

219

Art BLOKK 2012.05.12. 19:10

 

SZIRTES JÁNOS : PASZTÓZUS ÖNARCKÉP
Még egy hétig láthatóak a Várfok Galériában – feLugossy László kiállítása mellett – Szirtes János legújabb munkái. A kiállítás találóan a Pasztózus önarckép címet viseli. Ez utal a galériában látható műveire. Ezek középpontjában maga a művész áll. A kiállításon két videoperfomansza, és négy sorozaton keresztül megfogalmazott  önarckép verzió látható. Szirtes már korábbi munkáin is alkalmazta a testfestést, így létrehozva „testlenyomatos” koromfestményeit. Itt ennek fordítottja történt, és a vászon helyét átvette a művész saját teste, mivel portrékról van szó, leginkább az arca. Korábbi munkáira a fröcskölés gesztusa is jellemző, mely itt szintén a bőrfelületen jelenik meg. A fotósorozatokon négy különböző módszert alkalmazva tűnnek fel az önarcképek. Fekete festékkel befröcskölve, majd ugyanezzel teljesen befedve az arcot, vagy vörös festéket elkenve a kamera előtti üveglapon, hol pedig az alapszíneket fröcskölve ugyanerre.  Első ránézésre a kidekorált test állhat a középpontban, de a festékréteg alatt megjelenő arc különböző deformált grimaszai reflektálnak a lélek különböző állapotaira. 
 
A kiállítás megtekinthető 2012. május 19-ig, kedd-szombat 11 és 18 óra között. 
Várfok Galéria, 1012 Budapest, Várfok utca 11.
 
 
A kép adatai:  Pasztózus Fröcskölt – V. (1/1), 2012, inkjet print, matt lakk, vászon, 80x90cm
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr474504491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása