HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

167

Art BLOKK 2011.08.11. 18:11

Mai bejegyzésünk az Art BLOKK jelenlegi kiállításának egy másik fiatal alkotóját mutatja be röviden.

Kaszás Réka festményein első látásra, könnyed hatású tájelemek szolgának az élesen körbehatárolt, szögletes épületrészek „hátteréül”. Szinte minden kompozíciójában ugyanakkor kibillenti a nézőt egy „oda nem illő” elem: a felismerhető, nyugodt környezetet geometrikus, mértani hatású absztrakt formák vágják ketté és alakítják át egy valószerűtlen jelentté. Legújabb képeit elsősorban a finoman megmunkált felületeken keletkező szín- és formákközötti kölcsönhatások jellemzik: a festő gyakran visz játékosságot műveibe, ugyanakkor elgondolkodtató az a kifejezésmód, mellyel a természet és az emberi elme közötti ellentétet fogalmazza meg.

Kép adatai:
Kaszás Réka: Cím nélkül II., 2010, olaj, akril, vászon, 90x140 cm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr623146593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása