HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

149

Art BLOKK 2011.06.06. 11:41

A blogon az elmúlt hónapokban sokféle szempontból vizsgáltuk és mutattuk be a Várfok és a Spiritusz Galéria művészköreihez tartozó alkotók műveit, jellegzetes motívumait, hogy e kvalitásos kortárs művészet keresztmetszetén keresztül betekintést nyújtsunk a művészet átfogóbb kérdésköreibe, folyamataiba is, mellyel reményeink szerint sikerült kedves és kitartó olvasóinknak tanulságul szolgálni.
A nyár beköszöntével új sorozatokat indítunk útjukra, amikkel (ha lehet) még közelebb kívánjuk hozni mindenkihez napjaink alkotásait, illetve hogy kedves olvasóink az eddigi ismereteiket kiegészítve kialakítsák a maguk olvasatát egy-egy művész vagy mű kapcsán – egy-egy rövidebb idézet vagy interjú formájában tehát átadjuk a szót maguknak az alkotóknak, hogy saját gondolataikat szavakba öntve valljanak saját művészetükről!

Elsőként álljon itt a szürrealizmus esperesének, Rozsda Endrének egy személyes megnyilatkozása saját alkotói tevékenységéről:
Gyakorta mondják, hogy fölépítem képeimet. Nem így van, mert a kép épít engem. Úgy változtat meg, hogy amikor befejezem, más vagyok, mint aki voltam, amikor elkezdtem. Párka vagyok, aki megfonja az idő fonalát, aki új dolgokat hoz lére, és nem az, aki bevégzi őket.” (Részlet az Elmélkedésekből)

Kép adatai:
Rozsda Endre: Tájkép gyöngyökből és gyémántokból, 1981 olaj, vászon, 60x72cm

Címkék: vallomás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr152961232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása