HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

117

Art BLOKK 2011.04.20. 18:55

Ahogyan már korábban is szó esett róla a blogon, a Várfok Galéria rendszeresen szervez csoportos kiállításokat, mely egy-egy tematika köré szerveződik (79-es bejegyzés). 2005-ben, 15 éves jubileumi kiállításán az önarckép műfajának sokszínűsége bontakozott ki a Galéria falain. Ám az Arc Poétika című tárlaton nemcsak hagyományos értelemben vett önarcképek voltak láthatók, hanem a Galéria akkori művészkörének tagjai teljesen szabadon, a legkülönbözőbb módon reflektálhattak a műfajra, s így annak igen változatos értelmezései születtek meg.
Az önarcképek megalkotása során ugyanis nem annak formai jegyei voltak elsősorban a meghatározók, hanem a művészek akár nonfiguratív, absztrakt műveken keresztül is bemutatták kortárs reflexióikat, mellyel a műfaj más és más (személyre szabott) aspektusai kerültek előtérbe. Összességükben ugyanakkor mégis (átvitt értelemben) „hiteles” önarcképeknek tekinthetők, hiszen a mélyen e műfajban gyökerező, elválaszthatatlan tartalom és funkció alapvetően a művészi hitvallás – tehát inkább egyfajta szemléletmód – képi kifejeződése, annak vizuális „megfelelője”, melyet a kiállítás címének szójátéka is hangsúlyoz.

Címkék: önarckép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr752843099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása