HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

Hozzávalók egy műhelyhez

Art BLOKK 2011.01.02. 09:51

A Várfok Galéria és „filiáléinak” (Spiritusz Galéria, Art BLOKK), azaz a Várfok Galéria Csoport működése mögött egy egész csapat komoly és összehangolt munkája  fedezhető fel. Bár az egykori nevén Várfok 14 Műhelygalériaként ismert egység arculata sokban változott az elmúlt húsz évben, a Várfok Galériában valójában folyamatos műhelymunka biztosítja a számtalan kiállítás és esemény zökkenőmentes lebonyolítását. A „műhelyben” a művészettörténészek szorgalmaskodásait a Galéria szülőatyjának mindent látó gondos tekintete egyengeti és felügyeli.

Szalóky Károly, a Galéria tulajdonosa és abszolút vezetője, a Galéria motorja és lelke. Figyelmét nem kerülheti el semmi, főleg ha vezérelvén, a „germán rend betartásán” esik csorba – akkor van igazán ne mulass.
Kálmán Borbála, a tulajdonos Várfok Galériabeli egyik jobb keze, Kovács Krisztina a másik. A két művészettörténész végzettségű hölgy felel minden egyes részletért, legyen szó ferde képről vagy komoly hangvételű hírlevélről. A „germán rend” őrzői védői, de néha kénytelenek megszólalni neo-latin (francia, olasz) vagy angol nyelveken is.
Iványi Bianca, a 2007 óta működő Spiritusz Galéria jelenlegi vezetője, a Várfok Galéria által pártolt kortárs fiatalok képviselője, akikre – betartva az „anyaintézmény” vezető elveit, árgus szemekkel vigyáz.


Góber Eszter és Kosinsky Richárd, két fiatal végzős művészettörténész választatott ki a totyogó korú Art BLOKK csapatának tagjaiként, és – még mindig az „anyaintézmény” szigorú felügyelete alatt – igyekeznek nap mint nap érdekességekkel szolgálni a blogot olvasóknak és feltárni izgalmasabbnál izgalmasabb részletet a Csoportról és a művészekörökről.

A szorgos műhelymunka rengeteg odafigyelést igényel természetesen, de változatos feladatait tekintve egy biztos: ha valamire nincs idő, az hátradőlni, hiszen nap mint nap érkeznek az új kihívások.
A Várfok Galéria Csoport, egy hasonlóan izgalmas jövőben reménykedve kíván Önöknek boldog új évet! Reméljük, lesz alkalmunk hamarosan személyesen is találkozni a Csoport valamelyik helyiségében!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr132553630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása