HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

Karakteres valóság

Art BLOKK 2011.08.06. 11:39

A hétvégén a Spiritusz Galéria művészköréhez tartozó Szemethy Orsitól olvashatnak válaszokat interjúkérdéseinkre a blog látogatói:

- Mi inspirálja Önt, illetve művészetét?
- Az emberiség tréfás önvalósága. Megkapó pillanatok, régi fotók, melyeken kendőzetlenül jelenik meg a fotóalany sorsa, egy pillanatba sűrítve. Inspirál továbbá az állati karakter. Kutyaszánhúzó kutyák lelkes objektivitása. A hétköznapi hősiesség.

- Mit jelent az Ön számára a művészet, mint olyan?
- Adaptációt. Mit tartok fontosnak kiemelni a világ természetéből.

- Mit jelent az Ön számára az a képzőművészeti ág, amiben Ön alkot - miért ebben alkot?
- Az előbbiekből logikusan következő: karikaturisztikus, ironikus ábrázolás, melynek grafikai alapja van. De mégis festek: mert tetszik a festék, mint anyag, bábokat lehet formázni belőle, mint a gyurmából, csak éppen két dimenzióban.

- Mik azok a fő problémák, amelyet Ön művészetében vizsgál?
- Izgat az önazonosság kérdése. Miért kevésbé őszinte sokszor az ember, mint az állat? Mit üzen a külső, miket árul el a lélekről.

- Ön szerint mi a művészet célja, funkciója - van-e?
- A pasim szerint úri luxus. Nyilván, mint a legtöbb jó dolog a világon. Bár szerintem tévedés, hogy meglennénk nélküle.
 

Kép adatai:
Szemethy Orsi: A leghűbb társ, 2010, olaj, vászon, 50x70cm
                           Louise, 2008, olaj, vászon, 40x50 cm

Címkék: interjú

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr213129664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása