HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

9

Art BLOKK 2010.11.17. 17:38

Mulasics László (1954-2001) a ’90-es évek körül kezdte használni műveinél az enkausztika technikát. Ez az eljárás ókori eredetű: i.e. IV. században a görög festészetben rendszeresen alkalmazták. Az enkausztika viaszfestést jelent, ahol a festékek megkötéséhez forró viaszt használnak, mely az alkotásnak különleges textúrát kölcsönöz, és mely által a színek tartósabbá és élénkebbé válnak. A viasz gyorsan száradó természete miatt a mű készítéséhez gyorsaság, precizitás és határozottság szükséges, a művésznek rövid idő áll rendelkezésére, hogy formába öntse gondolatait. Mulasics enkausztika technikával készült munkáinál a vonalak és geometrikus formák harmonikus rendje mellett előtérbe kerül az anyagszerűség és a felület gazdagsága, érzékivé és ezáltal komplex élménnyé varázsolva a műalkotást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kép adatai: Mulasics László: Baljós feljegyzés
                 enkausztika, vászon 140x160 cm
                 1990

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr732455416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása