HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

209

Art BLOKK 2012.02.08. 15:45

Korniss Péter

Korniss Péter (1937, Kolozsvár) 2011 őszén csatlakozott a Várfok Galéria művészköréhez, és 2012. január 26-án nyílt meg első egyéni kiállítása a galéria falain belül. A tárlat fotográfiái időutazásra hívják a szemlélőt a 70-es évektől egészen 2011-ig. Korniss műveinek szereplői a falusi közösségek, családok, emberek és környezetük. A fotós szemtanúja volt mindennapi életüknek és mély gyökerekből táplálkozó szokásaiknak. Az egyes szereplők testtartása és beállítása emlékezetünkbe idézi a régi családi fotókat, ahol a szülőket, nagyszülőket körbeállják a gyermekek és az unokák. Korniss a fekete-fehér mellett újabban színes fotográfiákat is készít. Betlehemes csoportjait néhol műtermi jellegű, máskor pedig modern városias környezetben, lakótelepen, vagy graffitis falak előtt fényképezi.
Korniss Péter kiállításának címe Folytatás, amely érzékelteti, hogy a több évtizeden átívelő munkásság és a hagyományok megörökítése folytatódik, ám a legfrissebb fotográfiákon már utal a körülöttük lévő világ végleges megváltozására.


 

 

 

 

 

 

 

A kép adatai: Betlehemesek a kortárs múzeumban, 2011, 73×110 cm, giclée print

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr484079055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása