HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

204

Art BLOKK 2012.01.14. 18:52

A következő hetekben az Art BLOKK jelenlegi kiállításán szereplő művészekről tudhatnak meg több információt blogunk látogatói. A hét művészének egy-egy alkotását részletesebben is bemutatjuk.

A hét művésze:

Hollós Ádám

1984-ben született Budapesten. 2011-ben diplomázott az MKE festő, illetve vizuális nevelőtanár szakán. Ugyanebben az évben csatlakozott a Spiritusz Galéria művészköréhez, majd 2012-től a Várfok Galéria Spiritusz Szekciójának tagja.

Hollós munkáinak döntő többsége látott és megélt szituációkból származik. Azt is mondhatnánk, hogy különböző társadalmi jelenségeket, kiragadott helyzeteket allegorikus képként tár a néző elé. Az előzmények és a következmények talányosak és teret engednek a szemlélő képzeletének is, így képei egyfajta rejtvényekként, enigmákként is értelmezhetők.
Festményei rétegekből, faktúrazónákból épülnek fel, és a legmegfelelőbb hatás elérése érdekében akrillal dolgozik.
Hordozónak általában rétegelt fatáblát használ, mivel a kemény bükkfa alkalmasabb a kívánt felületi hatások elérésére, mint a vászon, vagy a műanyag lemez.
A festő számára különösen izgalmas kérdés a kötőanyagokkal való kísérletezés, az újabb felületek és faktúrák utáni kutatás. További játékra ad lehetőséget a kombinált anyagok különböző eszközökkel történő felvitele a hordozóra. A változatos minőségek egymás mellé helyezése mozgalmas és izgalmas látványt eredményez.

Kép adatai: 2010, akril, bükktábla, 80×120 cm

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr633545843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása