HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

194

Art BLOKK 2011.10.28. 15:02

Nádler István jelenlegi kiállítása a Spirál címet kapta, amely legújabb képeinek vissza-visszatérő motívuma. Ez a forma a természetben is gyakran előfordul, gondolhatunk itt a csigavonalra, a tornádóra, vagy a DNS-láncra. Nádler képein a spirál tér- és kompozícióteremtő elemként jelenik meg, amely értelmezi és alakítja a mozgást. A kiállításon lépésről-lépésre haladva magának a művészi alkotás metafizikai folyamatának lehetünk tanúi. Annak, ahogy a művész fejében felsőbb világok érintésével megszületik az idea, az alkotás ideája, amely átlépve az érzékeny határokat formát ölt a külvilágban. Transzcendens és immanens folyamtok között járunk, ahol az absztrakt formák mögött Nádler szüntelenül az egyetemeshez való kötődését, valamint annak leképezett, önmaga által hordozott, folyamatosan alakuló, belső képét vizsgálja és értelmezi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr333336293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása