HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

Korniss Péter és Hangay Enikő közös kiállítása a Spiritusz Galériában

Art BLOKK 2011.09.13. 10:41

A Spiritusz Galéria egy kiemelkedő kettős kiállítással kezdi az őszi évadot: Korniss Péter, a magyar és nemzetközi fotográfia elismert tekintélyű mestere és a fiatal, ígéretes tehetségű Hangay Enikő közös tárlatával. A két művész a Spiritusz Galériában találkozott személyesen és szembesültek alkotói világuk „közösségeivel”, melyeket az egyes különbségek sem homályosítanak el érzékeny felületű és tartalmú képeikben. Két eltérő pálya és nemzedék találkozik most egymással: ám a generációs különbségek ellenére a kortárs frissesség és aktualitás, az új és sokszor mások számára láthatatlan, vagy nehezen észrevehető és kifejezhető jelenségekre való különös érzékenység, az „objektív szubjektivitása” vezérli mindkettejüket. A válogatás is szubjektív, és különösen Korniss Péter esetében különleges: a fotóművész 60-as években készült és még részben sehol másutt, részben ritkán látott fekete-fehér képeiből merít.
A Spiritusz Galéria külön figyelmet szentel a fotó műfajának, művészeinek egyéni, csoportos megjelentetései során rendszeresen mutatja be a mai magyar fotográfia fiatal tehetségeit. Ezenfelül első ízben kerül sor arra az általunk tervezett sorozatra, melynek keretében elismert mesterek és az általuk vagy általunk választott ifjú tehetségek kerülnek „párba” és kiállításra Galériánk falain – egy merőben új kapcsolatban és kontextusban. Ezzel életműveik izgalmas kölcsönhatásba kerülnek egymással.

MEGNYITÓ: Spiritusz Galéria 2011. szeptember 13-án, kedden 18 és 20 h között
A kiállítás 2011. szeptember 14-től október 15-ig tart nyitva, kedd-szombat 11 és 18 óra között látogatható.

A Várfok és a Spiritusz Galéria szeretettel vár minden kedves érdeklődőt ma este a két „évadnyitó” megnyitóra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr623222683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása