HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

162

Art BLOKK 2011.07.19. 17:19

Ma a Spiritusz Galériához tartozó Appelshoffer Péter gondolatait olvashatják a blog olvasói a művész saját honlapjáról (http://www.appelshoffer.hu/) idézve:

"Érzékelésünk sajátossága, hogy a bennünket körülvevő világot, túlnyomó részben a szemünkön keresztül érzékeljük. A körülöttem és bennem lévő világból származó alapélményeimet (mint például annak töredezettsége, változékonysága és gyorsulása) figyelembe véve, arra jutottam: ami másképp van, az másképpen is ismerhető meg. Úgy vettem észre, hogy a korszak, amelyben élünk jellemzően szintetikus és eklektikus, ezért arra gondoltam helyénvaló itt és most szintetikus-eklektikus képeket festeni.
A különféle stílusok, minőségek, struktúrák, képi formák illetve fogalmazásmódok váltakozásai és kontrasztja, illetve ezek vizuális művészetként – legfőképpen egyedi képként – való megvalósítása foglalkoztat régóta.
A más és más festői minőségek - egy képen való - felhasználásának segítségével, a külső és belső világ (disz)harmóniájának ábrázolási lehetőségeit kutatom. Az ilyen töredezett, mondhatni eklektikus világot modelláló kép igen közel áll az emberi érzékelés rendszeréhez, tehát ez által is rólunk szól."

Kép adatai: Appelshoffer Péter - Pittore
                                               2010, olaj, vászon
                                               100x130 cm

Címkék: idézet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr893080743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása