HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

139

Art BLOKK 2011.05.23. 08:38

E heti blogsorozatunkban a műalkotásokat, mint a narratíva, valamilyen történet elmesélésének eszközét fogjuk vizsgálni. A művészek gondolataikat és érzelmeiket jelenítik meg az alkotásokban, ilyen vagy olyan környezetbe ágyazva – valahogyan előadják, elmesélik azokat. Érdekes kérdés lehet, hogy az adott gondolathoz miért éppen azt a formát rendelte hozzá a művész – vagy éppen fordítva: egy adott, már meglévő formához milyen gondolatot kapcsol az alkotó.
aatoth franyo képeit is sokkal inkább olvasni kell, semmint nézni. aatoth festményein gondolatait, véleményét képi jelekbe sűríti, amit aztán spontánnak ható rendszerbe foglal a festményen. Ebben a laza mondatszerkezetben aztán jelről jelre haladva a néző felismerheti a kép lényegét, mondanivalóját – aatoth mondanivalóját. A festő olyan motívumokat hoz létre, amik – ha nem is azonnal – de mindenki számára felismerhető. Bizonyos szinten a képi jelekben való gondolkodás pontosabb megfogalmazást adhat egy-egy gondolatról, hiszen fogalmak és érzetek jelennek meg bennük, amik – szavakkal annyira nem is visszaadható – egésszé összeállva közvetlenebb megértést nyújtanak a festő elképzeléséről.

 

Kép adatai: aatoth franyo - Özvegy egyszerűsített zongorával és biztonsági őrrel
                                       2010 olaj, vászon
                                       30x180cm

Címkék: történet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr202925330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása