HTML

Art BLOKK

Az Art BLOKK Galéria azzal a céllal jött létre, hogy az 1990-ben alapított, nagy múltú Várfok Galéria szakmai tapasztalatából építkezve egy időszaki művészeti projektet képviseljen egy új generációs bevásárlóközpont épületében. A Corvin kereskedelmi központ kezdeményezésére elindított projekt a Várfok Galéria és fiókgalériája, a Spiritusz Galéria révén - a neves mesterektől kezdve a legfiatalabb tehetségek izgalmas, friss és karakteres művein át - a kortárs képzőművészet széles spektrumát képviseli. Egyik elsődleges célja, hogy a kortárs művészet „rajongóinak” számát egyre gyarapítva, minél szélesebb rétegekkel megismertesse és megszerettesse a jelenkor izgalmas vizuális megnyilvánulási formáit. Az Art BLOKK blogja e kezdeményezés mindennapijairól ad hírt... Nyitva: hétfő-péntek 13-21, szombat 10-21, vasárnap 10-19

118

Art BLOKK 2011.04.21. 22:07

Önfeltárása során Csiszér Zsuzsi többször készített már eddigi életművében is önarcképeket. Egyik, 2008-ban készült műcsoportja egy olyan önarckép-sorozat, melyeknek alapjául, mint Csiszérnél sokszor, saját magáról készült fotók szolgáltak. (A sorozat darabjaiból jelenleg az Art BLOKK-ban tekinthető meg egy válogatás.) E fotó-alapok azonban az elrontott képeket idézik fel: homályosak, azt a benyomást keltik, mintha objektív bemozdult volna az exponálás során. Az „elrontott”, „esetlegesen” készült képek megfestésével Csiszér kiragadja azokat pillanatnyiságukból, de a fotóval kapcsolatos prekoncepcióink, „beleolvadva” az értelmezésbe, annak újabb rétegeit tárják fel. Az őszinte, sőt intim gondolatokat és érzéseket egyszerre árasztó műveket így szemlélve azok a nézőt azonosulásra szólítják fel, és – éppen ezáltal – egy általánosabb érvényt is szereznek nekik; másfelől pedig szorosan kapcsolódnak Csiszért a pályája során foglalkoztató kérdésekhez, és a nőiség mibenlétének „meghatározásához” egyaránt.

Kép adatai: Csiszér Zsuzsi: Presence/Jelenlét - olaj, vászon; 150x120 cm - 2008

Címkék: önarckép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr602846152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása